Как може да се сърдиш някому
затуй, че той не те обича?
Не е ли по-добре на истина,
не на лъжи да те обрича?
Не е ли по-добре да знаеш,
че никога не ще да бъде твой,
отколкото с все сили да дерзаеш,
да страдаш, вярвайки, че те обича той?
Не е ли по-добре да можеш
света да гледаш със отворени очи
и път дълбоко във сърцето да отвориш
за нова обич, вместо за сълзи?
Когато в тебе мъка се роди,
излей я просто, изплачи тъгата!
Да, истината може да боли,
но аз я предпочитам пред лъжата!
© Любимата Всички права запазени
Поздрави, Билянче!