Истини
Мисля си, когато мога,
раб ли съм или тегоба,
може би съм зъл и ням,
може би съм Божи срам...
Знам че всеки си е цяр,
но пък другиму е господар,
трети бърка му се там,
а четвърти е голям...
Казваш, искаш, но не би,
откъде ли пък си ти,
щом като не можеш, знай,
как си оцелял - познай...
© Вал Герх Всички права запазени