5.05.2019 г., 21:18 ч.

Истински човек 

  Поезия
291 0 2

Истински живей, не по нечий правила,
начертай само собствената си съдба,
имай смелост да последваш пътя,който си избрал.
Имай воля всяка трудност да посрещаш ,

 

и по пътя на успеха да вървиш,
не забравяй от къде си тръгнал
и на къде ще продължиш.
Мечтай и не спирай да мечтаеш,

 

това ще те направи истински щастлив.
Помагай на всеки изпаднал в беда,
защото после всичко връща се за миг,
не оставай злобата да те погуби,

 

лицемерието да те обгърне,
бъди добър, честен, справедлив,
недей забравя, че това 
Те прави истински човек!

© Еленка Гишина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ,Краси!
  • Много хубаво послание, Еленка!

    Съдбата е превратна и жестока,
    а пътят може би - нелек,
    но както казваш, имай си пътека
    и запомни какво те прави истински човек!
Предложения
: ??:??