7.03.2019 г., 23:03 ч.

Истински живот за фото-твореца 

  Поезия » Философска
1003 0 0

Клечки, треви, буболечки,
мечки, камъни, пътечки
Локви, жаби, клони,
шума, вятър, цвят, роса,
сенки, облаци, мъгла,
слънце, птици, небеса
дъжд, дъга, потоци,
хълмове, поляни, дървеса,
въздух, вятър, буря,
мълнии, простор, безкрайна синева,
усмивки, сълзи и лица,
игра, борби и танци,
жарава, огън, зарево
блясък, тайнство и тъма
къщи, пътища, мостове,
сгради, улици и разни чудеса,
... ... покой!
И само грохот, песен птича,
капки от стреха, ромон на поточе,
вой на вятър, скърцане на сняг,
стъпки по паваж, градска глъч,
протести, крясъци и веселба,
кипеж, брътвеж и тишина,
музика, гърмежи и стрелба,
шепот, ехо, плясък на весла
от кадър се усещат, а се не видят!
– Все това е заплесия
от коя душата се опива
и възражда за живот,
живота за фото-твореца
и за тези, що пресътвореното
от него съзерцават в унес!
Е, не е ли то живот
– истински, нали ... !!!

........................................

© Цветан Костадинов Всички права запазени

Това ми поизведение беше публикувано преди няколко години и открих, че по неизвестни причини е "изчезнало". Имам покани да го публикувам отново, надявам се, че това не противоречи на правилата на ОТКРОВЕНИЯ.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??