Mar 7, 2019, 11:03 PM

Истински живот за фото-твореца 

  Poetry » Phylosophy
1116 0 0

Клечки, треви, буболечки,
мечки, камъни, пътечки
Локви, жаби, клони,
шума, вятър, цвят, роса,
сенки, облаци, мъгла,
слънце, птици, небеса
дъжд, дъга, потоци,
хълмове, поляни, дървеса,
въздух, вятър, буря,
мълнии, простор, безкрайна синева,
усмивки, сълзи и лица,
игра, борби и танци,
жарава, огън, зарево
блясък, тайнство и тъма
къщи, пътища, мостове,
сгради, улици и разни чудеса,
... ... покой!
И само грохот, песен птича,
капки от стреха, ромон на поточе,
вой на вятър, скърцане на сняг,
стъпки по паваж, градска глъч,
протести, крясъци и веселба,
кипеж, брътвеж и тишина,
музика, гърмежи и стрелба,
шепот, ехо, плясък на весла
от кадър се усещат, а се не видят!
– Все това е заплесия
от коя душата се опива
и възражда за живот,
живота за фото-твореца
и за тези, що пресътвореното
от него съзерцават в унес!
Е, не е ли то живот
– истински, нали ... !!!

........................................

© Цветан Костадинов All rights reserved.

Това ми поизведение беше публикувано преди няколко години и открих, че по неизвестни причини е "изчезнало". Имам покани да го публикувам отново, надявам се, че това не противоречи на правилата на ОТКРОВЕНИЯ.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??