История с котка
- Хей, котенце! Поспри за миг! -
нададе Мила гневен вик.
- Ах, не мога, како Мила!
Мишле не съм си уловила.
- Оле! Милата Писана!
- Скоро гладна ще остана! -
зарида горката котка,
легна и се сви на топка.
- О, не, Писанке, не плачи!
Бързичко стегни се ти ! -
окуражително извика Мила -
за котенцето нова сила!
Но ето - чуха нещо да цвърчи.
И Мила, с ококорени очи,
подскочи стресната, горката,
присвиха я дори ребрата!
Ала хитрата Писана
бързо и грациозно стана.
Но що да види -
над една красива книжка
настанена беше малка сива мишка.
Разлиства страници безчет
с бързина на реактивен самолет!
Ала мишката видя,
че над нея е надвиснала беда.
Но и тя се изхитри,
бързо лапички потри.
На крачетата си скочи,
към вратата се насочи.
Обаче нашата Писана
да я чака не остана.
В миг се стрелна с всичка сила,
но, уви, одраска Мила.
Ревна клетото момиче,
бързо бабата дотича
и без никакви въпроси
прати котката при Жоси -
бабиното старо куче -
на обноски да я учи.
© Елина Иванова Всички права запазени
Успех и занапред,Ели!