29.01.2022 г., 10:56 ч.

Ивропейско 

  Поезия » Хумористична
303 1 2



Лейди Пепа и фрау Кица
си поръчаха постна пица.
Лейди Пепа, месо не поглежда.
Всичко това, до ината се свежда.

Фрау Кица пък хапва, но скрита,
за това е малко сърдита.
Как да каже на лейдито - баста?
Постна пица е все едно паста.

Но нали са от висшата класа
и са седнали на една маса,
този кич ще устискат и двете...
Хапват бавно, но не със ръцете...

Идва момък - левент и гидия,
граф Илия, да, той самия.
Дръпва стола, поръчва юнашки
от ракията, но със три чашки.

Елексира когато изпиха,
суетата си те опростиха
и поръчаха печен джолан
от наскоро обстрелян глиган.

После ясно е - пица остана.
Няма кокал дори от джолана.
Лейди Пепа така се напи,
че на още месо не прости.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??