15.07.2019 г., 8:58 ч.  

Из архивите ми - лирика, с извинение 

  Поезия » Хумористична, Философска
474 2 15

С извинение – лирика

Има някаква зараза в писането. И ти, невинната душица с нежно-розови мисли за красивия свят, четеш, четеш, четеш поезия – а накрая те прокъсне /както викаше баба ми за разслабването/, пък пропишеш. Поезия! Или поне в някаква образноподобна форма. Та – и мен така! За което се извинявам, ама на – вие ще четете! Всичките ми три стихотволения…

 

Възпявам месото!

Вас – сочни пържоли,

ту с млади картофки,

ту прелестно голи.

 

Възпявам месото!

Вас – крехки суджуци,

изтръгващи в тенджера

омайвайщи звуци.

 

Възпявам месото!

Вас – сухи луканки,

сервирани тънки

край кръшни гаванки.

 

Възпявам месото!

Вас – млади филета,

нежна сланинка,

дебели котлети.

 

Възпявам…

Възпявам…

Но тънък е джобът!

 

В среднощната доба

напразно сънувам…

Напразно бленувам…

Напразно мечтая…

 

И тихо си трая,

на сухо преглъщам,

в кревата обръщам –

не свърши ли вече

на тунела безкрая?

 

 

хххх

Добрият доктор Охболи

сам-самичък си седи…

На душата му е тежко –

две години пак за грешка…

 

Мъж

Не е мъж, който с езика повдига камили..

Не е мъж, който пред жените се сили.

Не е мъж, който изпива ракия два литра.

Не е мъж, който по кръчми се скита.

Не е мъж, който разнася костюми.

Не е мъж, който жонглира със думи.

Не е мъж, който с цветя крие измами.

Не е мъж, който иска жената си няма.

Не е мъж, който поставя жена си след кучето.

Не е мъж, който в едно е  и Сталин, и Хитлер, и Дучето.

Не е мъж, който само по жени тича…

Мъж е този, когото Тя обича…

 

 

Обещавам да се постарая повече стихове да не... таковата, да не записвам...

На гости - https://genekinfoblog.wordpress.com/

 

 

 

© Георги Коновски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??