26.07.2020 г., 16:59 ч.

Из " Дневникът на Арти " - част Трета, 11 

  Поезия » Хумористична
436 0 0


Ежедневни приключения 11
...
Мама нещо я напуши,
пак е "яхнала метла"от сутринта,
някой шапката й накриви
разпертушинва го на две, на три...
Много е кадърна в писането,
не си поплюва в коментар, 
характерът й в справедливост си бошува, 
премерил всякакви дилеми на кантар.
Ще бягам аз, от нея да се скрия,
да не взема да го отнеса, 
без вина виновен да натрие,
де вра насам-натам носа.
Стоя пред банята и чакам
ослушвам се...никак даже не подслушвам!
Да влезна ли във ваната?!
Спрях махалото и на опашката.
Ни назад, ни напред, 
целия се вкочанясах като лед,
тонът й екти навред,
май ще има пет-пет...
Чу се отдалече мил гласец:
- Де си малък Сечко,
ела да поотрежем някой-друг писец,
ушите да почистим, дечко,
и зъбите да лъскаме с конец!
Това е парадокс -
сега така, а после - онака,
настроения се сменят...Шок!
Пробвай някаква диета за детокс,
че си много люта, зла
(за несправедливостта),
за мен си ти добра!

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??