14.09.2020 г., 7:58 ч.

Из " Дневникът на Арти " - част Трета, 20 

  Поезия » Хумористична
319 0 0


Ежедневни приключения 20
...
Какво да ви разкажа -
то приключения, предизвикателства, 
положения ...
На Камчия се разположихме,
преди това - по пътя здравата се уталожихме...
Тя - мама бе шофьорката "велика",
но много ни дойде,
пет часа движихме на клика...
По Руенския проход Балкана опознахме.
В умората се съжалихме,
късно бе, та се осъзнахме,
че в пътен план сгрешихме,
текат инфраструктурни ремонти,
дишаме прахта, 
а колата преден ден се конти...
Тирове отсреща,
бясно карат, мама се облещва...
До де дойде ни Горното Оряхово,
та найде слезнахме по морското ни " Брягово"...
На къмпинг " Нимфа" се установихме,
почивка сносна си благоволихме.
С дядо и дете 
на Черното море,
бунгалото си бе съвсем добре!
Храната - бол, за 10 дни, поне,
но в рамките на пет-то дни трябва да се изяде!
Удобства тук осигурили - 
фурна и котлон скроили,
но наш'те - де ка знаят,
все храна от вкъщи са изпекли, па поизгорили...
Хапки вкусни - размразили...
Сега остава ни да целим пристава,
лодка чудна 
да разкрие резервата
с природата си дивна...
Ехееее...гора, река, море...
Никак не е зле!

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??