27.04.2020 г., 7:44 ч.

Из " Дневникът на Арти " - част Втора, 14 

  Поезия » Хумористична
542 0 0

Из " Дневникът на Арти " - част Втора,
Житейски терзания 14
...
Ето как
въпросителния знак
влезна в приложение
на моето творение:
"Кой сега ме рано буди?
- някой е решил да се потруди...
Как ще върши своята домашна?
- един да учи, друг - с прахосмукачка.
Какво ще прави третият?
- налага се да пазарува, клетият!
Колко трае тази карантина?
- Генерала каза продължение да има.
Къде ще отбележим празници?
- забравяме за тях, дори за надници!
Кога ще дойде знойно лято?
- на кукувото време, в песнопойно ято.
Защо да чакаме до другия сезон?
- ще заформим на терасата купон...
Продължавам с подбудителност:
Моля и за ваш'та бдителност!
Без излишна там халтура!
Изисквам качество, култура!"
Ето виждате ме как
уча препинателния знак.
В училището на детето
искам аз да ходя, заедно с момчето.
Артибалт съм, куче златно,
но съм умен повече от батко!

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??