20.05.2020 г., 9:31 ч.

Из " Дневникът на Арти " - част Втора, 17 

  Поезия » Хумористична
420 0 0

Житейски терзания 17
...
Край! Нали?
...на извънредното ни положение,
но, уви - продължи
обстановката в подобно утеснение.
Вкъщи са си всички.
Скоро да се пробвам с някакви белички,
че ми доскуча
от коронна постановка зла...
Оцеляхме за сега,
но какво ще следва - кой ти зна'?!
Днес детето писа планове за лятната ваканция, 
стига някой да плати въпросната квитанция...
Уж ще има ваучери за все,
ала кой да разбере
недомлъвките на политиката?!
Май ще хващаме мотиката, 
кой на бали, кой - за смет,
лятото предвижда труд и пек.
Мен, обаче, никой да не ме закача,
аз отивам на Ямача,
имам интерес -
ще се включа на протест!
Застрояването да се спре!
Това го знае малкото дете:
Природа запази,
живота ни да продължи!

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??