29.03.2020 г., 21:54 ч.

Из " Дневникът на Арти " - част Втора, 5 

  Поезия » Хумористична
531 0 0

Житейски терзания 5
...
Слушам и не вярвам на очите,
Чувам и не гледам със ушите,
Ето на-
Заразата ме, май, хвана.
Небивалици бълвам,
и нещо се захълцвам...
По ТВ- то ми обясниха,
когато чуждо тяло в гърлото навля'ло,
и някой се изкиха -
"Спешното" да се извика!
Сега какво да правя -
да действам ли,
да пейст-вам ли,
от де да зная -
Корона ли е? - та гадая...
Психоза - ей това е!
Ще сменя програмата,
изисквам фитнес - драмата -
сутрин каланетика,
следобед е художествената естетика -
може да четете книги,
друг - с китара да посвири.
На детето давам инструктаж:
"Спираш с тротинетката тоз час!"
Набързо, аз, семейството строих,
до гуша ми дойде от техния "триптих "!
" И да миете ръцете,
входа здраво почистете!
Щом сте в мойта къща,
със корона - не ви ща!"

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??