15.11.2020 г., 11:04 ч.

Из " Дневникът на Арти " - Домашни детайли 

  Поезия » Хумористична
207 0 0


...
Тъз ми ти прахосмукачка
тъй не се и спря,
търта-пърта, 
все около мене се навърта.
Контейнерът върти се, бачка,
събира, старателно прибира
увърта паднал косъм от златното ми, хубаво решне.
Добре, че не е злобна, някаква косачка
да скубе, дърпа и преде...
Добре, че гърлото й тънко като на токачка,
да не смее да ме глътне, изяде...
Лекинко се отклонява
равновесното ми положение,
бързичко краче пробяга
близко разстояние.
Прахосмукачке, няма да ме хванеш,
да сменим играта - криеница ще е най-добре!

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??