3.12.2020 г., 21:37 ч.

Из " Дневникът на Арти " - Домашни детайли 3 

  Поезия
276 0 0

...
Остават повече от 20 дни
до празнични игри.
Но дружината започва от сега
да ме нарича на шега:
"еленче Рудолф без рогца"
и галят плюшената ми глава.
Мама се разпяла
за снежинка бяла,
току-виж ме е приспала
и старата година - отлетяла...
Как - самбата да не изтанцувам,
как - в скут и по диван да не хортувам,
как - мезенца да не си открадна,
бързо от чинийката да грабна...
Па да гледам жално и невинно
с тез - големите ми скамбалови,
очи - орлови,
ни съм чул, не съм видял...
Дядо Коледа ги е изял!
Хо-хо-хо,
ще се хвана на хоро -
Дайчовото да науча,
латиното за кратко ще изключа.
И в крак с моята дружина,
здраве и веселие да има!

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??