29.12.2020 г., 20:14 ч.

Из " Дневникът на Арти " - Философията на Арти 4 

  Поезия » Хумористична
196 0 0

...
Защо приготвят толкова деликатеси?! 
Пекат бисквитки, пуйки, кашкавалени принцеси,
над фурни и котлони суетят се, празнично, контеси,
облизват с пръстче, да опитат, а после - кариеси.
Преди седмици народа беше в пости,
криво постенето го разбират -  без месо и кости,
не ядат яйца и млечните продукти,
а мислите им - черни акведукти.
Дойде и времето на свинско заколение,
плющят сланини, 
гърмят пищови, като аварийно обучение,
димят комини,
пържоли цвъркат,
попрепилите похъркват,
по 3 пъти препълват се съдомиялните,
въртят се центрофугите и на пералните...
Прозрях :
Туй ще да е бедственото положение -
охкат, пъшкат от преугощение.
Слагам очилата, 
настройвам сетивата,
изисква се сериозно наблюдение
на семейното уединение...
Липсва докторска слушалка,
но, пък, имам дървена тупалка,
тестото-лист 
с нея мама точи,
ако има риск -
рехабилитация нарочи.
...
Затвориха очи...
аха да тупна с моята "бухалка"
гръм се чу, стреснахме се вси.
Прозрях отново с мъдра мисъл:
"Простотиите ме правят кисел!" 

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??