29.11.2020 г., 17:34 ч.

Из " Дневникът на Арти" - Умна глава 2 

  Поезия
201 0 0

...
Корона - Що е то?
С чичко Гугъл провери,
в книгите се разстърси,
през истории мини,
в значения се разрови,
инфо тук и там срещни,
па загадката реши!
Отговорът - не един
ще ти завърти главата
сякаш пил горчив пелин.
Аз, обаче, вече съм я понаучил
без особено старание съм я проучил,
ей с тез големите уши
и с ококорените ми очи.
Короната е многозначна:
за Мис-ките е най-удачна,
прелести показват,
с нея се доказват,
че уж са нещо по-така,
а няма никой в мисълта,
па даже и по красота...
В музиката отбелязва се с дъгата,
под нея има точка - в средата,
дълго трае нотата...почти -
на слушателя му иде да заспи...
Отиваш и при зъболекар,
там - с точен милиметър
измерват липсващия зъб,
коронка ще стои - вековен дъб...
Кралските особи
окичват се с корони.
В България ги няма,
но чувам за короната - на всеки двама...
Това не е игра,
върлува вирус, 
няма грам шега!
Май е време да се презапася,
в случай - превантивна карантина,
или епидемията да проспя
в зимен сън та чак до лято - догодина...
Дано държи се здрава, все тъй, моята дружина!

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??