13.10.2010 г., 10:28 ч.

Из "Кривият Шнорхел" 

  Поезия » Хумористична
734 0 0

Извадки от Форума: "Ателие за бълбукаща поезия - Кривият Шнорхел"

в сайта за подводен риболов 2009 - 2010 г.

 

*******************************************

 

Тук яко се заформи римен спор
между „русалката” Христина и Григор...
А другите - мълчат и се спотайват
и само наблюдават на думите фрий-дайва...

А иначе по сбирки са словоохотливи,
особено когато поливат с много бири
истории пикантни за РИБЕНИ ПОБЕДИ...
за ДЪЛБИНИ ГИГАНТСКИ... и ГМУРКАНИЯ СМЕЛИ...

Къде се скрихте, Момо, Ватус, Чафо, АлексБс и Асен...???
Да не би да се уплашихте от мен???

 

********************************************

 

Здрасти, Гринго, как си, друже?
Кръчмата без теб е пуста...!!! Форумът замлъкна...!!!
Ако Музата рибарска нови стихове не пръкне -
„Шнорхелът ви крив” съвсем ще се спаружи...!!!

 

********************************************

А аз доскоро бях в терзания – душевни и физически...
Та хич не ми беше до отклонения лирически!

Бургаските хирурзи - нали са си касапи без насита!!! -
и вместо само да изрежат ми апендесита,
объркаха - поставиха ми диагноза „интересна!”
И искаха да ме изкормят – като риба пресна!

За щастие, разминах се без усложнения
и даже вече правя упражнения...!!!

Душевните терзания, за съжаление,
създадоха ми доста излишно напрежение...
Избранникът на моето сърце реши да ме напусне
и в търсене на „по-голяма тръпка” да се впусне...

Русалки мно-ого има под небето....!
Дано да си намери щастието на сърцето!!!!

 

****************************************

Не бях надничала отдавна
да видя как е в кръчмата хавата?
Стои ли масата бургаска празна...?
Но ето, че дружината се сбира
                                         на по ракия със салата...

Замлъкнаха поети и писачи –
не беше туй на преден план,
по-важни бяха другите задачи:
да се направи нов харпун по-хубав и голям...!!!!

Настъпи време всеки да покаже
на майсторлъка си добрия резултат
и пред колегите си харпунджии да докаже,
че усвоил е в тънкост този занаят.

Ех, вий, момчета попораснали...
Аз знам, че няма възраст за мечтите!
Тече солената вода във вените, нали?
Така написани са ви съдбите...

На всички вас една русалка желае ви голям късмет!
И нека няма риболовна скука!
Все с едри риби да е куканът ви зает!
На Равни и на Слука!!!!!

 

**************************************

© Христина Мандаджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??