15.09.2016 г., 18:00 ч.

Из " Марсианска соната" 

  Поезия » Любовна
260 0 0

Из "Марсинаска соната" 
ПОВОД ЗА ВРЪЩАНЕ ОТ МАРС 

 

Р.Чакърова 

 

Непонятно защо, нито зная пък как
ми се случи нарочно - загадъчно...
На планета , където през зимата сняг 
със години изобщо не пада. 

 

Но тогава валя... Сякаш имаше смисъл -
за да имам крещяща потребност 
най- горещите стихове със любов да напиша, 
да се върна от Марс, да съм земна. 

 

Да обичам по женски, да превръщам във чудо 
всички твои добри недостатъци, 
да горя, да летя, да съм страстна и луда, 
да се влюбвам в цветя и във вятър... 

 

И запява у мен като малко звънче 
тишината пак същата песен. 
Как ми липсва сърдитото звездно момче, 
оцветило най - моята есен...

 

Лондон 2016 '

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??