31.05.2008 г., 0:17 ч.

Из мислите на един млад филиз... 

  Поезия » Пейзажна
536 0 5
За добро или зло
на върха съм роден…
В смях от слънце се рея
и от дъжд насълзен
… на земята
да сляза
… все по-често
копнея.

И макар, че ще има ветрове
… да ме брулят
и градушка да смила
… нежността
в тъканта ми
все мечтая… красиво,
тихи звуци
улавям…

Тук се будя красиво
в светлината на изгрев,
и в росата се къпя
… от нощта
недолюбен.
Тук докосват ме птици
със сърце
закопняло…

За добро или зло…
на върха аз живея
И не крия мечтите си -
да съм някъде
… долу -
да докосвам дечица
… по главиците
палави.

Та макар някой ден,
някой лунничав
палавник
… да присвие
юмруче -
с дланта да удари
... и уцели от раз,
но едва ли…

Ненавреме откъснат…
и с разкъсани
струни
… аз да пукна
безславно,
той -
мъжкар
да се пъчи…

За добро или зло…
на върха ще остана -
влян от жизнени сокове,
… чакащ
своята карма,
Както свойте събратя -
остаряващи... есенно
... мъдро.

Тук печално обагрен
ще дочакам… Кралицата
… ледена -
покосен заскрежено
да падна.
И до пръст ще изтлея,
но оставащ
… до корена.

Ще се целя с посока
венозно преливащо
… ще се вливам
горещо любовно,
… дълбоко,
за да бъда!
Да бъда отново
… Живота!

© Мая Санд Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много оригинално!
    А дали някой Джак няма да се покатери по бобеното стъбло, за да намери кокошката със златните яйца?
  • Идеята!!!
    Поздрави,Мая!
  • За добро или зло...Чудесно пишеш, Мая!
  • Чудесна идея...много оригинално...
    и много истини казваш...Браво!
    с обич, мила Мая.
  • И до пръст ще изтлея,
    но оставащ до корена.
    Ще се целя с посока
    венозно преливащо
    във дървото високо -
    пак ще бъда Живота!

    Впечатли ме!!!
Предложения
: ??:??