За добро или зло на върха съм роден… В смях от слънце се рея и от дъжд насълзен … на земята да сляза … все по-често копнея. И макар, че ще има ветрове … да ме брулят и градушка да смила … нежността в тъканта ми все мечтая… красиво, тихи звуци улавям… Тук се будя красиво в светлината на изгрев, и в росата се къпя … от нощта недолюбен. Тук докосват ме птици със сърце закопняло… За добро или зло… на върха аз живея И не крия мечтите си - да съм някъде … долу - да докосвам дечица … по главиците палави. Та макар някой ден, някой лунничав палавник … да присвие юмруче - с дланта да удари ... и уцели от раз, но едва ли… Ненавреме откъснат… и с разкъсани струни … аз да пукна безславно, той - мъжкар да се пъчи… За добро или зло… на върха ще остана - влян от жизнени сокове, … чакащ своята карма, Както свойте събратя - остаряващи... есенно ... мъдро. Тук печално обагрен ще дочакам… Кралицата … ледена - покосен заскрежено да падна. И до пръст ще изтлея, но оставащ … до корена. Ще се целя с посока венозно преливащо … ще се вливам горещо любовно, … дълбоко, за да бъда! Да бъда отново … Живота!
Next from category
Next from the author
А дали някой Джак няма да се покатери по бобеното стъбло, за да намери кокошката със златните яйца?