19.02.2011 г., 14:21 ч.  

Избор 

  Поезия
459 0 2

ИЗБОР

 

Получи покана в дворец да гостуваш.
Реши да приемеш.
Приятно ти беше дори.
Изостави малката къща.
Защо да тъгуваш
за някакви чужди, далечни мечти...?
Прибори сребърни.
От фалшив кристал полюлей,
легла с балдахин,
обяда сервира лакей...
Разходка из парка.
Принцът сияе щастлив.
Колко още има да видиш
от богатствата на двореца красив...
Любовта на грациозните лебеди
беше прекрасна, нали?
На брега с часове би стояла,
дори леден дъжд да вали.
Те си имаха своето място.
Езерото бе техният дом.
Ти къде си в тази идилия?
Сама избери: любов или трон!
Аз те чакам в къщата малка.
Може би ще пристигнеш в зори...
Няма лакеи. Аз ще сервирам.
И полюлеят е с крушка една...
Ще закусим. Ще поседнем за малко.
На леглото без балдахин.
Ти ще помечтаеш за белите лебеди,
а аз ще си мисля, че за теб съм един...

© Ник Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасен стих!!!
    Благодаря ти за нсладата да прочета!
    И още – за насладата от размислите, които породи в мен!

    Даааммм... малка, обикновена родопска къща с огнище, хлище, огън... и двама с тишината в мълчалив разговор, прегърнати и сами...
    За толкова малко си мечтаех... и не можах да се порадвам дори и за малко на една такава идилич (за мен, де)


    Умните хора избират да живеят, глупавите – пари...
  • Аз веднага бих избрала любовта. Страхотно е!
Предложения
: ??:??