7.12.2008 г., 23:08 ч.  

Избраница на Слънцето 

  Поезия » Любовна
933 0 10

1.

Луната всяка нощ
с несекващ вик ме буди...
Скърби... и се гневи...
че Слънцето ме избра за годеница,
а нея я остави сам-сама
да броди нощем в пустото небе
сред малки, палави звездици.
Дори не чува и нехае,
че слеем ли се двама,
от любовта ни ще се родят
безброй деца...

2.

Прегърни ме.
Целуни клонките и листенцата -
ръцете, нозете и косите ми.
Разтвори чашката
на устните ми и
раздвижи хлорофила в мен,
Магьоснико мой!

 

MUZIKA>>> Любовта на Слънцето и Цветето

© Латинка-Златна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??