9.12.2022 г., 6:54 ч.

Изчезна нарОДА 

  Поезия » Оди и поеми, Пародии, Свободен стих
214 0 1

...Българина ядене ще има,

Малко остават гладни...

Духовността от тук замина,

повечето са няк'си гадни...

Та кой ли  вдига глава към небосвода?

Насила погледа надолу е вторачен...

Прогледнете...За вас е тази ода!

Света е повеч' слънчев,отколкот' мрачен...

Човече ,

Та ти си същински хамстер в колело...

Илюзията ти е представила картинката...

А ти спиш чакайки свеото "свещено"опело,

Заменил живота,направил скъпа снимката.

От тук започва тази ода...

Да живее светлината,

непознатото,необятното пространство...

Натам насочете сетивата,

човек щом е на земята никога не ще да е ВЪВ странство.

И неслучайно съществуват хора с титлите будители!

Това са ангели гледащи нагоре,

спасяващи народите от гибели!

Нужда страшна имаме от тебе светлина свещена ,животворна!

Който вече знае...Нека  да крещи !!!

Заспалия не ще събудиш с молитви ,или пък внимателно да му се шепти...

Крещете будни хора !

Дишаме във време на бъдеща легенда,мит,или просто исторически урок.

Щастие ли ще напишем,

или приказки за смърт,война,културен шок или порок?

И защото само телевизията го казва...

 

© Милко Филипов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??