Всички ще ме разберете,
когато вече ме няма,
ще бъда далече,
както всичките връзки,
както водата,
която изтича между устните.
А охлювите са толкова
моногамни,
не им трябва друго,
освен да докоснат телата си.
И казваш “по дяволите”,
но не съм вече с теб.
И трябва да свикнеш,
а няма да свикнеш
да съм изчезнала.
© Ивона Иванова Всички права запазени