15.05.2011 г., 14:06 ч.

Изгнаник 

  Поезия » Гражданска
508 0 1

... Животът ни и тук, и там е едно непрекъснато изгнание.

Безмълвни спомени,
измъчени,
ридаещи без свършване,
прииждат на вълни.
От извора, при който
вече няма да се върна.

 

Яростно,
един след друг се блъскат
в кея
на сърцето ми,
което
ще се пръсне
в мъката за теб
и за страданието ви
неизмеримо.
Там, в родината.

 

Не смея
да те питам нищо -
и за никого!
Горя, изгарям целият.
И ти гориш.
И те.
Животът ни изгаря всичките.

 

И после
ще остане само
пепелта
безименна.

 

Сан Франциско, 1982

 

© Иван Бързаков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??