29.09.2021 г., 1:07 ч.

Изгрей за мен прекрасна пак 

  Поезия » Любовна, Строги форми
851 2 9

    Макар студен

    и в този ден

    изгрей за мен

    прекрасна пак.

 

Възпламенен

бъди ми знак

тъй съкровен

след тъжен мрак.

 

Не ще съм в тлен,

а възроден.

Живот свещен

усещам благ.

 

    Макар студен

    и в този ден

    изгрей за мен

    прекрасна пак.

 

И откровен

сред есен, драг -

обнадежден

духът е маг.

 

Аз вдъхновен

и окрилен

летя спасен

към твоя бряг.

 

    Макар студен

    и в този ден

    изгрей за мен

    прекрасна пак.

 

И несломен

под сух листак,

преобразен,

съм мил чудак.

 

Непобеден

и обновен

не ще съм в плен

на лед и сняг.

 

   Макар студен

   и в този ден

   изгрей за мен

   прекрасна пак.

 

 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??