Изгревът, заченат във морето,
ражда се сред белите вълни,
крясъкът на чайките в небето
го примамва в ранните зори.
В пурпура на лумнали потоци,
грейнали във утринния хлад,
слънцето прегръща се с морето,
както братът среща брат.
И на тяхната мечтана среща
радва се лазурът син,
ласкаво усмихва се на всички
и благослови ги богът Син.
© Ангел Филипов Всички права запазени