Nov 20, 2010, 10:26 PM

Изгрев 

  Poetry » Phylosophy
472 0 2

Изгревът, заченат във морето,

ражда се сред белите вълни,

крясъкът на чайките в небето

го примамва в ранните зори.

 

 

В пурпура на лумнали потоци,

грейнали във утринния хлад,

слънцето прегръща се с морето,

както братът среща брат.

 

 

И на тяхната мечтана среща

радва се лазурът син,

ласкаво усмихва се на всички

и благослови ги богът Син.

© Ангел Филипов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??