8.09.2010 г., 13:57 ч.

Изгря на хоризонта тъмно-модър 

  Поезия » Любовна
552 0 3

 

Изгря на хоризонта тъмно-модър,

изправена и стройна като свещ.

Езици бледо-жълти в ритъм бодър

във мозъка припламват, сякаш в пещ.

 

 

О, знам, че ще обхванат и гърдите,

сърцето във очакване замря.

Ти свежа струя вля. И в дни честити

на кладата ти цял ще изгоря!

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??