5.01.2023 г., 16:26 ч.

Изгубени 

  Поезия » Любовна, Философска
266 0 0

Какъв ли е въпроса ти за отговор,
във който се съдържат всички истини? 
И даже за това ще ти помогна. 
Не можем повече да се измисляме.
Пътеките от стъпките се раждат, 
на грешната посока и уплаха, 
или, че някой някому е важен 
и бърза към ръцете му напряко... 
А ние се загубихме на светло. 
Ти, някъде след първото докосване. 
Аз, в първата си осъзната клетва, 
разбрал, че смисълът ѝ е прено́сен. 
Жестоко престъпление! Нехайство! 
Дървото на надеждата изсъхна. 
Раздора и без ябълката, райска 
от страх и недолюбване се пръква... 

 

Стихопат. 
/Данаил Антонов/
05.01.2023

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??