"Нотр Дам" гори в сърцето
на притихналия Свят!
Кулата - известна със стрелата,
като свещ в небето изсветля...
Как от Вярата ранена
може да възкръсне пак?
Тя - два века е градена!
Днес - разпятие и знак...
В "Нотр Дам"гори духовност -
плод на светли умове!
Жалко,че не сме способни
даже да го разберем...
Скоро е Разпети Петък.
Бог е в нашите души!
Кръстът му е срашно тежък!
Иска пак - да ни спаси...
"Нотр Дам" е само съчка.
Кладата започва там,
докъдето стигат стъпките
към изгубения храм...
© Маргарита Петрова Всички права запазени