2.07.2016 г., 19:20 ч.

Изживяно послание 

  Поезия » Философска
481 0 0

 

Изживяно послание

От упор да получиш лоша вест,

Да почувстваш смразяването

 на кръвта,

да изтръпнеш в безнадежност,

да усетеш края и смъртта-

няма по-жестоко от това!

 

Но там, на ръба на пропастта,

С поглед в бездната втрещен,

Безмълвен и вдървен,

Обръщаш гръб на болестта

Вкопчан в живота здраво,

Прегръщащ вселенскката любов,

Любимите неща

И за бой жесток се приготви-

Да отвоюваш сетните си дни!

Не унивай,не рони сълзи,

Бъди силен, по пътя продължи,

Живей така, както и преди,

Любов дарявай и получавай!

Едно обаче не забравяй-

Че любовта е твоят лек,

Че злото с любов ще съкрушиш!

А ти бъди, бъди човек!

© Димитър Митов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??