18.02.2015 г., 9:03 ч.

Изкуствена 

  Поезия » Любовна
513 0 0

Изкуствена


Тя не е кукла,

те имат цел:

да радват,

да пазят,

да спасяват

децата от лошия свят,

да бъдат желани,

да носят те смях...

но тя не е от тях!

Тя не е картина,

да ти проговори,

към нова Вселена

врати да отвори,

нито е скулптура

да ти изпрати 

мъдро послание

от чужда култура.

Дори не е вплетена

в някакъв стих,

в словата облечена

на някой лирик...

Тя не е изкуство!

Тя е изкуствена!

Ни живот!

Ни идея!

Ни послание!

Ни капка обаяние!

А просто материал

в някаква форма:

необичаща,

необичана,

от дявола изпросена

за слепите и простите,

за глухите и немите,

любов...

                     05.01.15г.

© Дилян Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??