Изкуствена
Тя не е кукла,
те имат цел:
да радват,
да пазят,
да спасяват
децата от лошия свят,
да бъдат желани,
да носят те смях...
но тя не е от тях!
Тя не е картина,
да ти проговори,
към нова Вселена
врати да отвори,
нито е скулптура
да ти изпрати
мъдро послание
от чужда култура.
Дори не е вплетена
в някакъв стих,
в словата облечена
на някой лирик...
Тя не е изкуство!
Тя е изкуствена!
Ни живот!
Ни идея!
Ни послание!
Ни капка обаяние!
А просто материал
в някаква форма:
необичаща,
необичана,
от дявола изпросена
за слепите и простите,
за глухите и немите,
любов...
05.01.15г.
© Дилян Георгиев All rights reserved.