8.02.2019 г., 8:45 ч.  

Изкуството 

  Поезия
217 1 0

на този свят

по-скоро негостоприемен

сред хората

по-скоро слаби и сами

емоциите ни

като изсечени монети

се окисляват

потни в дланите

на наште дни

 

като дърво без корен

скитат страховете ни

подгонени от кипнали борби

доброто

в пикограми го отмерваме

в сърцето си

изкуството е

някак

да го проявим

 

 

Публикувано във:

  • "4", еКнига 2011

и във

  • Нова българска литература. Поезия 2020. Алманах, Буквите, С., с.233

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??