От тебе не искам нищо.
Дори това, да ми бъдеш любовница.
Само в ума ми на скришно
остани недокосната.
Жени аз ще си намеря,
да ме перат и целуват.
И на всички ще бъда верен.
Но ти да ми бъдеш Съпругата.
И когато душата ти горе
прилъгват с арфи и мéдове,
тя да им отговори:
- Недейте ме. Аз съм негова.
Ако не искаш - няма
да се сбогувам дълго.
Всичко ти казах. Само
за любовницата излъгах.
© Райчо Русев Всички права запазени
чета те...с очи пълни с възхищение...
и нежност в душата.