14.10.2007 г., 18:04 ч.

Измама 

  Поезия
639 0 4
                                                    Измама
Ти ми беше приятелка, най-добра,
но ме предаде.
Ти ми беше човекът най-близък,
но ме излъга.

А ти беше момчето, което винаги щях да обичам,
но и ти ме предаде.
Точно ти беше любовта на моя живот,
но и ти ме излъга.

Вие бяхте хората, които аз най-много обичах.
Вие бяхте хората, които аз най-много ценях,
но пак вие решихте да ме предадете така жестоко
и да ме излъжете така несправедливо.

Ти ми казваше, че друга прiятелка като мен няма да има.
А той ми се кълнеше, че друга любов като мен няма да има.
А аз съм била толкова глупава да не разбера
и толкова сляпа да не видя любовните искри във вашите очи.

Няма смисъл да се криете,
вече ви разкрих.
Няма смисъл да ме лъжете,
аз най-после ви видях.

Сега ми казвате, че се разкайвате.
Сега се кълнете, че съжалявате
и със сълзи на очи отчаяно молите за прошката ми,
но няма прошка за неверници.

© Йоанна Конова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ооо да..."човешко,твърде човешко"...Или губиш вяра в хората...или опитомяваш болката...
  • ооо...наистина непростимо...това е най-ужасното,което може да се случи...наистина трябва да си мн силна!кураж...животът ще им го върне!!!!!!!прегръдка...
  • Е,това е гадно!Но почти всички са го изпитали!Дори и аз 2 пъти.Отдавна,но...ми беше добър урок,че в този ужасен и лукав свят не трябва да имаш доверие на никого!Особено на най-добрите приятелки!!!
  • Ужас..Изпитано,до болка познато..и още се съвземам..Наистина непростимо е..
Предложения
: ??:??