14.04.2011 г., 15:41 ч.

Изменчивост 

  Поезия » Философска
890 0 0

Изменчивост

 

От истината - лъжата,

от лъжата  - правда,

от тъмното - светлината,

от водата - жажда,

 

 

от мъжа - жената и обратно,

от тъгата - радостта,

от радостта - тъгата,

всичко на света обръща се обратно,

за да го видят сетивата.

 

от мълчанието - думи,

от думите - мълчание,

от смъртта - Живота,

от невежеството - знание.

 

От гордостта - смирение,

от него, осъзнаване,

от земята да небето

все е вземане и даване.

 

От унижение- признание,

от покварата - честност,

от невъзможното - обещание,

от временното - вечност.

 

От слабостите - сила,

от смъртта - живот,

от мене  - обичта ти,

а от теб, подкрепа,

безсънието от съня ти,

от безкрая - шепа,

от омразата - любов -

само тя една не мени се

в този изменчив свят,

само тя е истинска

без сянка.

 

 

 

 

 

© Албена Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??