14.08.2008 г., 7:37 ч.

Измислена любов 

  Поезия » Любовна
602 0 3
Недей да казваш нищо вече -
не виждам в тебе онзи мъж,
който хипнотизираше ме отдалече
и заради който плаках неведнъж.

Излишно е да будим спомени,
излишно е да търсим общо в мен и теб.
Преглътни сълзите, преди да са отронени
и гордо продължи да гледаш все напред.

Не, аз не съм станала студена.
Просто настоящето приех.
Между нас не остана нищо споделено.
С други жени ще търсиш твоя успех.

Да, знам, казвах, че си единствен.
Неволно те подведох, затова
прости, че обич в сърцето си измислих,
когато по-добре било е да съм сама.

Скрий тази измислена горчивина.
И аз за теб бях временно решение.
И ти измисли в тебе любовта.
Оставяй миналото, да търсим ново видение.

Такива сме и ти, и аз.
Измамници, изгубили душите си.
Огънят в нас е просто страст.
Нямаме способност да обичаме.


13.12.2002г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??