27.10.2008 г., 13:51 ч.

Измислени хора 

  Поезия » Философска
535 0 2

 Колко истински хора има в живота ни?
Колко истински клетви, чувства, слова...?!
Колко от тези неща са измислени...?
И колко от тях са лъжа, за беда...?!

 

Колко ли пъти нас са ни лъгали?
Колко ли пъти, без дори да узнаем...
Колко ли пъти са ни измамвали?
А ние сме вярвали сляпо, до края!

Защо безнаказани всички ни мамят,
защо всеки се мъчи да ни нарани?
Защо винаги с надежди ни хранят,
а накрая само болката остава да гори...

 

Пристъпиш ли границата, обратен път няма!
И надали ще искаш да се върнеш вече там...
Ще обвиеш сърцето си в дебела лава
и ще си останеш завинаги сам...!

Преструвки безброй!
Лицемерие МНОГО...!!!
Лъжи от безсилие
и страх от сълзи... 
Това е животът ни,
но ЗАЩО, ЗА БОГА!?
Кой всичко това позволи...?

 


 

 

© Доника Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Първо - Добре дошла! Второ (ако ми позволиш), махни многобройните чуденки и въпросителни, думите ти са достатъчно силни и красноречиви. Трето - не позволявай на лъжите и лицемерието да измъчват душата ти. И накрая - силно и искрено пишеш, но още малко ги пипни тези "Измислени хора"
  • ... САМИ!

    А ти - добре си ни дошла!
Предложения
: ??:??