28.09.2011 г., 23:32 ч.

Измисляме хилядолетни правила 

  Поезия » Друга
842 0 3

Надбягвахме се в атмосферите

като типични дяволи с крила.

Със разни чудни същества

измисляхме хилядолетни правила.

 

А аз разливах се между търпението

на капките от ручеи с вода,

попивах призрачни видения

с тамянено усещане за красота.

 

Плисвам крясъци в лицето на зората,

която търси своите предци

и като мен обаче – непораснала –

зове се със невиждани очи.

 

Щом вещици приканват ме да видя

за тайните забежки на греха със Бог,

избягвам бавно, тихо,

без страх от следващия благослов.

© Две Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??