22.06.2011 г., 12:09 ч.

Изненаданите 

  Поезия » Гражданска
378 1 0

ИЗНЕНАДАНИТЕ

 

Свалихме безпардонно Боговете,

безцеремонно детронирахме царете,

върховете географски покорихме,

атомни централи построихме!...

 

Впрегнахме в хомот и времето,

натискаме на съдбата стремето,

успяхме да победим природата

и злодейска стана ни породата!...

 

Сега сме много някак изненадани,

от очакване сме вече изпренадани:

как така на нас точно да се случи,

с човещина човекът не сполучи?...

 

И ако за вас това не е трагедия –

наречете го Божествена комедия!...

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??