30.09.2005 г., 2:47 ч.

Изневяра 

  Поезия
1497 0 16

Аз прегръщам нозете ти бели
и повдигам главата си с мъка,
за да срещна очите, поели
на омраза горчивата тръпка.

И простенвам: Пред теб съм виновен!
А сърцето ми скача без ритъм,
и сълзите ти капят, убиват –
с всяка следваща капка умирам.

Знам, сгреших… но душата те моли:
Не наказвай греха ми със бездна!
В самота и със болка да страдам
с мисълта, че загубих ЧОВЕКА.

Тихо, кротко ти падна до мене,
крехка, нежна и с топли очи…
И намери за изповед сили:
Първа аз бях!... И ти ми прости!

© Евгени Янев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??