15.05.2024 г., 21:16 ч.

Изневяра 

  Поезия » Любовна
88 0 0

Изневяра

 

 

Кажи ми как сега да ти простя

и как да те прегърна пак кажи!

Със друг прекарала си ти нощта!

А аз те чаках буден до зори!

 

Кажи ми мога ли да ти простя?

Ти утре пак отново ще сгрешиш!

И пак ще се прибираш у дома,

пред мен виновно просто ще стоиш!

 

Дали така ще бъде по-добре?

Обичаш го! Бъди със него ти!

Иди си! Аз да зная, че поне

от теб не искам нищо, разбери!

 

Ти плачеш? Боже! Твоите сълзи

много, много вече закъсняха!

Но раната във мене ще боли!

Ще свикна, ала чувствата умряха!

 

Тръгвай си! И по-добре сега!

Не искам този фарс да продължава!

Обичах те, но явно любовта

понякога като урок се дава!

 

Върви си! Тази нощ ще бъда сам!

Иди при другия и го обичай!

Дали ще съм щастлив без теб, не знам!

Но никога в любов не се заричай!

 

Не се завръщай тук отново ти!

Театърът за мен отдавна свърши!

Не ще помогнат твоите сълзи!

Аз никога за теб не ще съм същият!

 

15.05.2024 г.

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??