Стържат скалистия път
тежки челични вериги,
- в ръждива прегръдка
със живата, тръпнеща плът.
Късайки плътния мрак,
злокобно камшици пищят.
Поглед копнежен не смей
да извиваш към белия свят!
Над адските бездни ехти
студен триумфален кикот.
Фатално обричане. Нейде
угасва измъчен живот.
Поемат хилядите угнетени
в огнената паст. Месия.
Молещи стенания заспиват.
В мислите. Изпепелени.
© Александър Всички права запазени