След изпит срещат се студенти :
– Как, при професора, премина?
– Знания съм имал – "два процента",
да се явя, ми каза – догодина...
А, при теб, как изпита протече?
– Не питай, като в църква беше!
– Как "като в църква" бе, човече?
Напевно отговора ли, редеше?...
– Въпрос, професора, щом зададе -
започвах бързо да се кръстя,
"По дяволите! " – мислех..."От къде,
таз' точно тема, ми изтръска?! "
На всеки отговор "О, спри сърце! " –
професорът неистово се кръсти –
с очи на горе, с двете си ръце,
събрал във точка, трите пръста!
© Pepi Petrova Всички права запазени