19.03.2008 г., 12:21 ч.

Изплаках езеро, в което плуват лебеди.. 

  Поезия
895 0 26

Гора…

Пътечка…

Нежна хлад…

Една душа…

… зове зората.

На пейката всред сто листа,

тя чака самотата…

Свали тя маските,

да починат очите й

от изкривеното огледало

на мечтите й…

Свали бронежилетката,

която пазеше я, дето

все още беше цяло в ней сърцето…

Уви, тя бе фалшификат…

Раниха я…

И шепне тя за своята тъга…

Разказва уморено на ангели в нощта…

Разказва тихичко и плаче…

И плача с нея аз…

Познах се в болката й…

До нея бях…

Да можех сили да й дам...

ала не можех…

Приседнах до една върба

и с пръсти ровех в пръстта,

да върна трошиците остнало сърце,

но не успях…

Изрових яма и ридах…

Напълних я… с тъга…

Изплаках езеро…

в което плуват лебеди…

 

19.03.2008

© Ем Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??