Заставам аз пред Теб да искам прошка
душата ми е чиста, но боли.
Пречистена е от сълзите във очите,
боляща от видяното с очи.
Видях аз картина тъй зловеща –
деца, оставени със болка във души.
В очите им не грееха звездички,
а имаше вместо звезди - сълзи.
Прости ни, Господи, прости ни Ти, на всички,
знам, че страдаш повече от нас.
Вземи от мойто щастие, Всевишни,
ако ще да страдам само аз.
Вземи го и го дай на тез душички,
мънички, безгрешни същества.
Дари им мойто щастие на всички,
изоставени и молещи деца.
Кой е дръзнал този грях да стори,
този грях най-страшен на света:
със двете си ръце той да остави
детето си във “Дом за самота”?!...
Майчице, която ме остави!
Дали не страдаш сега за това?
Как живееш, как осъмваш сутрин?
Болна ли е твоята душа?
Поклон ви правя, мили, скъпи майки,
взели и отгледали деца!
Вие сте родени да дарите
Майчината обич, топлота!
© Стефан Всички права запазени