4.01.2012 г., 14:24 ч.

Изповед 

  Поезия » Хумористична
508 0 8

(из цикъла "Вицове в рими")


Отива Нане в черквата и сяда
при поп Евстати да се изповяда.
„Кажи ми, синко, във какво сгреши,
и Бог тогава ще те утеши!”
„Мии… аз… такова, отче, съгреших
със чужда булка…” отговори тих
и кротък Нане. „Със коя бе, сине? –
попита попът – Да не би с Калина
от горна махала?” „Не, дядо попе!”
„А може би със Сийка от „Фри шопа”?”
„Не, отче, не!” Но попът се не спира:
„А да не би със Пенка от баира?”
„И с Пенка не!” „А да не би със Станка
от къщата до падналата джанка?”
„Не, отче, не!” „Тогава значи с Мара…
онази от Иванови кошари?”
„И с нея не! Но, попе, стига вече
си ме разпитвал, а прости ми!” – рече
накрая Нане. Опрости го попа.
Той тръгна си, а срещу него Шопа:
„Що чиниш тука, Нане… накъде си?”
„Ааа, нищо, нищо… мъничко адреси
дойдох да взема! – отговори Нане –
За тази вечер… белким нещо стане!”

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??